Nyheder

EUX udfordringen:

SKILLS 2018

Hele UU Favrskov var sammen med lærere og 660 elever fra 8. årgang i Favrskov Kommune med til DM i Skills i Herning, hvor der konkurreres i 42 fag.

 

 

EUX kampagne:

se mere på Facebook

Eux – student og faglært

Har du overvejet dine muligheder? Med et eux-forløb bliver du både student og faglært. Dine forældre ved måske ikke, at der er flere retninger at vælge mellem end dengang, de gik i skole. Hold dem opdateret, hvis du også vil jamme med vennerne i fred. Læs videre om eux her 👉🏼 www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/eux

Posted by Eux on Sunday, December 3, 2017

Uddannelsesaften 2017

 

Virksomhedsbesøg 2017

Over 200 elever fra vores 7. klasser er for tiden på besøg hos virksomheder i og omkring Favrskov. Eleverne får her et godt indblik i, hvilke uddannelser der kan føre til forskellige typer jobs og arbejdsopgaver. Besøgene er en del af uddannelsesvejledningen, og der har været fokus på erhvervsuddannelser.

Faglig dag på HTX Århus for personalet i UU Favrskov

Fællesdage på 8. årgang med UU

 

I disse uger er der på 8. årgang på hver af kommunens folkeskoler en hel dag, hvor der er fokus på uddannelse og erhverv.

Eleverne udfordres i ”hands on” aktiviteter fra Den jydske Haandværkerskole, de undersøger ungdomsuddannelser, og de møder forskellige rollemodeller, der levende fortæller om vejen til netop deres erhverv.

Her følger nogle stemningsbilleder:

 

wp_20160930_09_48_24_pro     wp_20160930_09_29_33_pro

wp_20160930_09_01_58_pro     wp_20160930_09_26_15_pro

img_0425     faellesdag2

 

Virksomhedsbesøg for 7. årgang


UU Favrskov har inviteret nogle af Favrskov-skolernes 7. klasser på virksomhedsbesøg.
Målet er, at introducere eleverne for forskellige karriereveje i forlængelse af en erhvervsuddannelse. Læs om de forskellige besøg herunder.

 

Ulstrup Skole på Wawin

33 elever fra 7. årgang på Ulstrup Skole var d. 14. juni på virksomhedsbesøg på plastvirksomheden Nordisk Wawin A/S i Hammel. Her blev elverne præsenteret for forskellige uddannelses- og jobmuligheder, bl.a. plastmager og automatiktekniker.
Eleverne fik en rundvisning på virksomheden, hvor de så rør, brønde og fittings blive fremstillet.

 

Besøg, Wawin - veste  Besøg, Wawin - oplæg

 

 

Østervangskolen på Den Jyske Håndværkerskole

 

DJH  DJH - produktion 2

7. årgang fra Østervangskolen i Hadsten besøgte d. 24. maj Den Jyske Håndværkerskole, hvor de fik indblik i de job- og karrieremuligheder, der kan være i forlængelse af skolens fire uddannelser: Tømrer, Elektriker, Plastmager og Køletekniker.
Eleverne kom også forbi skolens køkken, hvor de fik indblik i kokkefaget.

 

                         DJH - køkken        DJH - tømrer

 

 

Rønbækskolen på Danfoss

 

WP_20160525_09_51_19_Pro  WP_20160525_08_57_36_Pro

Onsdag d. 18. maj var en flok spørgelystne 7. klasses elever fra Rønbækskolen på en interessant og lærerig tur til Danfoss i Silkeborg, hvor de blev præsenteret for adskillige karrieremuligheder, herunder bl.a. industritekniker, ingeniør og elektriker.

 

 

 DM i Skills i Fredericia

Hadbjerg Skole på vej til Skills i Fredericia

Fredag d. 5. februar drog 255 af kommunens 8. klasseelever, 17 lærere samt 7 UU-vejledere til Fredericia for at opleve ”DM i Skills”.

DM i Skills er det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, der indenfor de forskellige fag, konkurrerer om, at blive landets bedste.

På messen blev der set alt fra slagtere, der pyntede deres montrer med lækkerier så mundvandet løb, til tækkemænd og murere, der brillerede med stråtag og fliser.

Der var en lang række ”prøv og mærk”-stande, hvor man selv kunne prøve at passe en baby, bøje blik eller styre en robot. Der var rig mulighed for at mærke sin indre håndværker og måske blive klogere på sit uddannelsesvalg.

 

Den Jydske Haandværkerskoles kage                   UU-vejleder Mette

 

 

Elever fra Hadsten Skole har lavet en lille film om DM i Skills. Se den her.

Læs også en artikel om besøget på DM i Skills på Favrskov kommunes hjemmeside her.

 

 

Flere af Favrskovskolernes 7. kl. på erhvervsskolebesøg

 

Se artiklen fra Kommunens hjemmeside her.

Med initiativet får eleverne et bedre indblik i, hvad erhvervsskolerne kan tilbyde.